jótékonyság

2019.12.20. 16:00

Mesefigurák kerülnek a jenői utcákra

Bálint József faszobrász, a magyar kultúra lovagja alkotásaival szépülnek a település utcái. Elsőként a Rákóczi és a Kossuth utca elejére készített szobrot. Felajánlásával a helyi Vidéki Gyermekekért Egyesület működését is segíti.

Nagy Anikó, V. Varga József

Lovag, láncfűrésszel – a jenői Bálint József

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A figyelemre méltó kezdeményezés elindítója Bálint József, akinek felajánlásához a falu lakói örömmel csatlakoztak. Az utcák lakosai a koordinátorok segítségével lelkes gyűjtésbe kezdtek, melyből megvásárolják a szoborhoz szükséges faanyagot. Az esetlegesen keletkező pénztöbblet lenne a fafaragó munkadíja, amit ő az egyesület javára ajándékoz fejlődésük elősegítésére. A faszobrász az adódó fizikai és a kihelyezési munkákban kér segítséget az utcák lakóitól.

Az ünnepek közeledtével számos kézműves-foglalkozás várta, várja a jenőieket. Ezek közül az egyik a karácsonyi manóvarró bemutató volt, melyen az érdeklődők elsajátíthatták a bábu elkészítésének technikáját. A közösségi ház klubtermében tartott bemutatón számos gyakorló és amatőr varró vett részt, a manót mindenki kézzel varrta, a szükséges alapanyagokat Harsányi Márta biztosította. A jól előkészített foglalkozáson a résztvevők megismerhettek néhány alap varrástechnikát és egyéb fortélyt is. Az aranykezű kis csapat tagjai lelkesen követték Márti útmutatásait, és a nap végén örömmel tértek haza munkájuk gyümölcsével.

Vezető képünk archív fotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában