ünnepi hangulat

2019.12.23. 07:40

Karácsonyi gálaműsort rendeztek Sárbogárdon

„Haj, regő, rejtem, / Azt is megadhatja az a nagy Úristen!” – kántálta a színpadon minden fiú és férfiú néptáncos. A népszokást, a természetvarázslást úgy magyarázták: „…dejszen kedvünk támadt felkerekedni, és regölni menni…”

V. Varga József

A Mészöly-iskola 6. osztályosainak felkészítő tanára Radnai Zoltán volt Fotó: V. Varga József

A Tehetség Művészeti Iskola szeptemberben a második tanévét indította 786 tanulóval, akik társastánc, moderntánc és néptánc szakokra járnak, kiegészítve a választható balettel. A színes gálaműsort a Pódium stúdió nyitotta szatmári dalokkal és táncokkal, a Tehetség táncműhely a Legények című koreográfiával készült. Őket követték a Pódium ifjú táncosai, majd a Gézengúzok mezőföldi táncokkal. A cecei moderntáncosok szereplése után a sárbogárdi Mészöly-iskola első osztályos fruskái karácsonyoztak, a töbörzsöki néptáncosok a Gyerekek a játszótéren koreográfiára járták. A TenDance bogárdi csoportját az alapi lányok követték, őket meg a paksi Tehetség műhely néptáncos kiscsoportja. A stúdiós lánykák klasszikus balettet mutattak be a Cinderella zenéjére, a paksi művészeti iskolások szilágysági táncokkal zárták a blokkot.

A Mészöly-iskola 6. osztályosainak felkészítő tanára Radnai Zoltán volt Fotó: V. Varga József

A második felvonást a regölők nyitották, majd a mezőszilasi kis balettos növendékek mutatkoztak be. Huszti Andrea szilágysági népdalokat énekelt, a nagylóki Katica csoportosok rábaközi néptáncot hoztak. A stúdiós Boris Blanka A kis gyufaárus lány című táncetűdöt adta elő. A simontornyai moderntáncosok fellépését a paksi táncműhelyesek ellenpontozták, fergeteges előadásukban a sepsiszentgyörgyi romák tánca elevenedett meg. A Mészöly hatodikosai showtánccal készültek, a TenDance bogárdi csoportja pedig két versenykoreográfiát hozott. Zárásként, áldott karácsonyi ünnepeket kívánva, a Sárréti Csókavirág Népi Együttes bukovinai táncokkal lépett a nagyérdemű elé.

A záróképben végezetül valamennyi ifjú táncos a színpadra vonult. A művészeti iskola igazgatója, Ikerné Miklósa Györgyi köszöntötte őket, de velük együtt a táncpedagógusokat is: Báló Vivient, Drozdovszky Dórát, Gutman Leventét, Kiss Gergelyt, Radnai Zoltánt és Rozman Ildikót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában