térségben élő borbarátokkal

2019.12.29. 07:15

János-napi boráldás Vereben

A János-bor a néphit szerint gyógyító ital és távol tartja a rossz szellemeket, segít a házasságban, az egészségben, növeli a szépséget.

V. Varga József

Forrás: Pixabay.com

A Verebi Borbarátok Klubja és a velencei Szent Benedictus Borlovagrend Szent János-napi boráldást tartott pénteken délután a Nepomuki Szent János katolikus templomban Lovasberény, Nadap, Pátka, Pázmánd és Vereb termelőinek részvételével. A megjelenteket a vendéglátók nevében Koncsek Tamás köszöntötte, majd Mati János, a velencei borlovagrend képviselője ismertette a Szent János-napi boráldás kialakulását, történetét. A 2019-es év újborait Tallér Krisztián plébános áldotta meg, Kurcz Mária polgármester pedig régi magyar áldással kívánt békés, boldog ünnepeket az egybegyűlteknek. „Legyen áldott gyógyír szavad / Minden hozzád for­dulónak…” A fogadás a közösségi házban zajlott borkóstolással és kötetlen beszélgetéssel, a házigazdák ötven főre terítettek. A Verebi Szépasszonyok Kara ünnepi műsorral kedveskedett a megjelenteknek.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában