milyen áron jutunk a pihenéshez?

2019.12.23. 07:15

Hasmenésjárvány sújtaná az egyik Fejér megyei települést? Igazolások és táppénzigények

Karácsonyra készülve szokatlan felhívással fordult pácienseihez közösségi oldalán a megye egyik kisvárosának családorvosa.

Sági Zoltán

A méhnyakrákszűrést szakorvosnál is el lehet végeztetni, s ő az, aki minden esetben tanácsot ad, ha rossz az eredmény

Forrás: shutterstock

Az orvos a múlt hét végén arra hívta fel a figyelmet: amennyiben valós panaszokkal érkeznek hozzá a betegek, akkor a településen hasmenésjárvány ütött ki! Természetesen erre az orvos sem gondolt komolyan. Azonban – mint írta – a múlt hét első négy napján – az igényelt iskolai igazolásokon túl – több tucat beteg fordult hozzá táppénzigénnyel, intenzív hasmenéses panaszokra hivatkozva. Ráadásul, az elektronikus rendszernek (EESZT) köszönhetően azzal is tisztában van: az előadott panaszokra felírt gyógyszerek 90 százalékát a hét végéig nem váltották ki. „Az is ellenőrizhető, hány óra hány perckor, az ország melyik patikájában váltják ki a gyógyszert!” – tette világossá az orvos, aki felhívását az alábbiakkal zárta: „Én tudom, hogy itt a karácsony, mindenkinek pihenésre van szüksége, de ez nem korrekt sem velem, sem az asszisztenseimmel, sem a munkáltatóval, sem az ország egyéb munkavállalóival szemben! Osztani kötelező!” – zárta bejegyzését. Felszólításának ezennel eleget tettünk, érthető okokból neve és a település nevének elhallgatásával.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában