Döbbenetes

2019.12.16. 14:00

Ez volt az utolsó nyúl! Morbid eset miatt telt be a pohár buszozó olvasónknál

Bodakajtori olvasónk, Jasinka Richárd küldte nekünk a nyulas képet. Múlt héten készült, egy hideg reggelen.

Majer Tamás

Az elpusztult állat tetemét a bodakajtori–belsőbárándi–abai buszjárat egyik sofőre tette fel a buszra, annak hátuljába. Tette ezt akkor, amikor éppen a két kicsi, Abához tartozó falucska reggeli járata tele volt ovisokkal, iskolásokkal, szülőkkel is. A nyúl szinte mindegy is.

Olvasónk közlése alapján nagyobb baj, hogy a buszon gyakran nem működik a fűtés, s előfordul, hogy kimaradnak a járatok. Elmondása alapján a hétköznap hajnali 5 és 6 közötti járat inkább nincs, mint van, ez 3 kilométeres gyalogos út, bosszúság azoknak, akik Bodakajtorról szeretnének kijutni a 63-as főútra, hogy elérjék a „volános” buszt, amellyel beérhetnek a megyeszékhelyre, műszakkezdésre.

A gyerekeknek alkalmas időpontban közlekedő busz – Jasinka Richárdtól tudjuk – Bodakajtorra 7.30–7.40 között érkezik meg Abáról, továbbmegy Belsőbárándra, onnan vissza Abára. Néha viszont ez is kimarad.

Egy elpusztult nyúl van ott a busz végében. A telefonos felvételt az egyik közösségi oldalon is megosztották
Fotó: olvasó

A vezetőség értetlenül áll az eset előtt

Látni kell, hogy a még mindig volánosnak nevezett helyközi autóbuszjáratok nem, vagy nem minden napszakban járnak be Belsőbárándra, pláne Bodakajtorra. Vagyis az önkormányzatnak másképp kell megoldani a helyijáratos közösségi közlekedést. Sikerült beszélnünk Farkas Tamással, a B.A. Busz Voyager Kft. vezetőjével. Elmondta, értetlenül áll az eset előtt, írásbeli figyelmeztetést kapott a sofőr, aki megígérte, nem lesz hasonló eset. Két busszal bonyolítják a közlekedést, ha elromlik valami, például a fűtés, megjavítják. Farkas Tamás leszögezte, a buszok közlekedésre alkalmasak, természetesen van műszaki vizsgájuk.

Jasinka Richárd a fűtés kapcsán kérdésünkre felelve elmondta, valóban tapasztalják, hogy újra és újra megjavítják azt, vagyis foglalkozik vele a szolgáltató. A hangsúly az újra és újra kifejezésen van.

Az önkormányzat is tárgyalt a napokban a céggel. Ők tették közzé, hogy a buszosok megígérték, elkészítik az aktuális állapot szerinti menetrendet, azt ki is függesztik, és be is tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában