öt unoka köszöntötte őket

2019.12.14. 07:15

Aranylakodalmat ültek Emmarózán

Pontosan fél évszázada, Luca napján akkora hó volt Kislángon, hogy a menyasszonyi csokrot lovas szánkóval vitték az esküvőre. A vőlegény és famíliája Lepsényből érkezett.

V. Varga József

Éva és Gyula ötven éve kötött házasságot Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Bódis Gyula és Szebek Éva jószerével pénteken délelőtt tudta meg, hogy lányuk és fiuk meglepetéssel készült házasságkötésük jeles évfordulójára. „Megyünk Battyánba, a Pokol dűlőbe!” – jelezték. A házaspár persze sejtett valamit, Éva asszony Fehérváron is készült, hátha oda fut be a rokonság. Bódis Gyula és Tolnai László 1985-ben nyitotta meg szabadbattyán-emmarózai éttermét, Bódisék pénteken ott ülték az aranylakodalmukat.

Éva és Gyula ötven éve kötött házasságot
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Először két gyermekük, Orsolya, Gyula és családjaik, az öt unoka köszöntötte őket, majd a rokonság következett. Gyula „békebeli” vendéglősnek mondja magát: szívvel és lélekkel gyakorolta hivatását, élte a vendéglőslét mindennapjait. „Tüdő is kellett hozzá” – idézi egykori mestere szavajárását, hiszen hovatovább talpon volt mindig. Éva vele együtt dolgozott: a háttérben, az irodában. Feleségként ő volt a biztos pont férje mellett. „Az 50 év a duplájának számít, hogy együtt voltunk a magán­életben és a munkahelyen is” – jegyzi meg mosolyogva. „Türelem, megértés és szeretet! Ezek a kulcsszavak…” – karolnak egymásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában