november 16

2019.11.13. 07:25

Diabétesz ellen a családdal – Ingyenes program a MOL Aréna Sóstón

A cukorbetegség világnapja alkalmából invitálnak november 16-án, szombaton ingyenes programra a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe.

Bokros Judit

Benke Anna Piroska büszke a klubjukra Fotó: Pesti Tamás

Kedden Östör Annamária egészségügyi tanácsnok, Balsay Miklós diabetológus főorvos és Benke Anna Piroska, a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesületének elnöke beszélt az eseményről, amelynek egyik célja a megelőzés.

Östör Annamária is ennek fontosságát hangsúlyozta, ezért is támogatja az önkormányzat az egyesületet, valamint annak törekvéseit. Balsay Miklós rámutatott: nem elcsépelt a diabéteszről beszélni, hiszen az egyre gyakoribb kórkép. Ráadásul gyorsan terjed: ma csupán hazánkban 1,5 millió cukorbeteg él. A világnap az összefogást jelzi, s idén a nemzetközi szövetségnek köszönhetően a Diabétesz és a család címet kapta.

Benke Anna Piroska büszke a
klubjukra Fotó: Pesti Tamás

Benke Anna klubjukról beszélt, és elmondta, hogy harmadszor rendezik meg az eseményt, amelyre minden érdeklődőt várnak.

A megnyitó szombaton 10 órakor lesz, ezután előadások kezdődnek – többek között Balsay Miklóssal –, és több egészségügyi szűrésre is lehetőség lesz, de a szórakozás, a gasztronómiai élmény sem marad el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában