Teleki Miklós Bach- és Lehotka-műveket játszik

2019.10.28. 07:45

Új orgonát szentelnek Fehérváron

Új versenyorgonát szentelnek a megyeszékhelyen! Az instrumentumot Teleki Miklós orgonaművész mutatja be az egybegyűlteknek.

V. Varga József

Teleki Miklós orgonaművész Fotó: Archív

„Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön örökké, Ámen”. (Ef. 3, 20-21) A székesfehérvári evangélikus egyházközség örömmel adta hírül, hogy a megyei jogú város önkormányzatának nagylelkű adományából, az Apertum Társaság keze munkája nyomán nemrégiben befejeződhetett az evangélikus templom orgonájának több mint egy évtizede elkezdett felújítása.

Teleki Miklós orgonaművész
Fotó: Archív

Az új orgonát a reformáció ünnepének 502. évfordulóján, az október 31-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a Magyarországi Evangélikus Egyház püspöke szenteli fel. A versenyorgonát Teleki Miklós orgonaművész mutatja be az egybegyűlteknek. Műsorán Johann Sebastian Bach C-moll passacaglia és fúga, valamint Lehotka Gábor Ein feste Burg című műve szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában