Világsztráda-utazás

2019.10.30. 07:05

Számítógépes foglalkozásra invitálták a szépkorúakat Fehérváron

A Google olyan, mint a kíváncsi nő – vezette be mondandóját az előadó. A kérdő tekintetekre reagálva azután imigyen folytatta: Még be sem fejeztük a keresést, már találgat…

V. Varga József

Tudnivalók és érdekességek kerültek felszínre a könyvtári foglalkozáson Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron című projekt keretében számítógépes foglalkozásra invitálta a szépkorúakat kedden délelőtt A Szabadművelődés Háza a VMK Budai úti Tagkönyvtárába.

Miben könnyítheti meg életünket a számítógép és az internet? – a kérdést a szervezők az ún. veterán (csendes), illetve érintőleg a baby boom generáció tagjainak, a többnyire hetvenéves hölgyek és urak érdeklődő korosztályának tették föl. Hiszen sokszor lehet hallani tőlük: „Öreg vagyok én már ehhez!” Vagy: „Kisunokám, ez nekem kínai.” Továbbá: „A fiamék kint vannak Angliában, de nem tudok velük skype-olni…”

Tudnivalók és érdekességek kerültek felszínre a könyvtári foglalkozáson Fotó: Fehér Gábor

Jöjjenek bátran, kalandozzunk merészen a világhálón! – fogalmazta meg mindjárt előadása elején „a mindenki informatikusa” titulusra is hallgató Solymos Gábor, a házhoz jövő számítógépes szakember.

A népszerű keresőprogramon túl szó esett a többi között a .hu és a @ mibenlétéről, a Facebook titkairól, az internetes vásárlásról, a biztonsági kockázatokról, a netes bankolásról, a hirdetések szövevényéről, az okoskütyük térhódításáról és a streaming új világáról is.

Tudnivalók és érdekességek kerültek felszínre – a figyelemfelhívó foglalkozás a lehetőségeket vette számba. A környéken lakó Ágnest az információk sokrétűsége érdekli, István a számítógépét szeretné fejleszteni. Mindketten jönnek a következő felvonásra is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában