Fehérvári Egészségpiac

2019.10.09. 07:10

Központban lesz az egészség és a környezet szombaton a Jancsárkertben

Szombaton 8. alkalommal rendezik meg a Fehérvári Egészségpiacot a Jancsárkertben, ahol a szokásos termelői piac kínálata mellett egyéb programokkal is várják az érdeklődőket.

Borsányi Bea

A portékájukat kínáló termelők köre is bővült a piacon

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az idén új elemekkel bővül a Fehérvári Egészségpiac rend ezv ény, amelynek célja az egészséges életmód és a környezetvédelem minél szélesebb körben történő népszerűsítése. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy az életmódváltás egyik alapvető összetevője táplálkozásunk megváltoztatása, ami nem is annyira könnyű. Ezért 8 és 12 óra között dietetikus szakember segít személyre szóló tanácsaival abban, hogyan lehet változatos, mégis egészséges étrendet összeállítani, 8.30 és 11 óra között pedig számos pódiumbeszélgetés zajlik majd a táplálkozás témakörében. Ezzel párhuzamosan ingyenes szűrővizsgálatokon is részt lehet venni.

Östör Annamária egészségügyi tanácsnok kiemelte: hazánkban is nő a születéskor várható élettartam, ám az egészségben eltöltött évek száma még mindig alacsony, a férfi aknál általában 50, a nőknél 60 éves kor után jelennek meg az életminőséget befolyásoló problémák. Az egészség mellett a családi környezetvédelem és a csomagolásmentes vásárlás is a középpontba kerül szombaton délelőtt a Jancsárkertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában