utána jártunk

2019.10.17. 16:59

Kis kellemetlenség, de hatalmas érték a trágya

Életet adó bűz uralja a várost, ugyanis az M7-es autópálya, illetve a 63-as út melletti földeken zajlik az őszi trágyázás.

Palocsai Jenő

Néhány napos esőmentes, szeles, talajszárító időre lenne szükség ahhoz, hogy ismét munkába állhassanak a fejtrágyát szóró gépek.

Fotó: Borbély Béla / Fejér Megyei Hírlap / Archív

A szerves marhatrágya szaga szinte az egész nagyvárosban érezhető, és emiatt sok olvasó kérte, járjunk utána.

Az önkormányzat álláspontja szerint a hatályos jogszabályok alapján november 15-től február 15-ig tilos a szerves trágya kihelyezése, így a gazdálkodók a napokban végzik el ezt a munkát.

Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke elmondta, hogy a szerves trágyának számtalan előnye van a kemikáliákkal szemben. Többek között az így termesztett növények és azok rostszerkezete erősebb lesz. Ez a trágya nem savanyítja a földet és még a talajt is lazítja.

Nem most kezdődött a trágyaszórás, csak változott a szélirány és így a város felé árad a bűz, de az ekék hamarosan leforgatják az éltető anyagot.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában