szabadságkoncert

2019.10.21. 10:44

Harminc éve szabadon – Cecén is

„30 éve szabadon – Cece”. Ezzel a címmel pályázott még augusztus elején Cece nagyközség önkormányzata a „30 Éve Szabadon” Emlékbizottsághoz, és a pályázat elnyerésével az ősz folyamán nagyszabású koncertnapot tartottak Fejér megye legdélibb csücskében.

A szervezők

Mindenki megtalálhatta a magának tetsző produkciót Cecén Fotó: A szervezők

„Ha azt csinálod, amit szeretsz, az a szabadság; ha szereted, amit csinálsz, az a boldogság.” Ennek a mottónak a mondandója szerint igyekszünk szervezni településünk kulturális életét. Az utóbbi években nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a hagyományok ápolásán túl a generációk összekovácsolása, a régi és új közösségek újrahangolása megtörténjen. Úgy gondoljuk, a „Szabadságkoncert” remek alkalom volt arra, hogy a különböző korosztályú és érdeklődési körű emberek találkozzanak, beszélgessenek, együtt szórakozzanak olyan minőségi előadók körében, akiket egyébként sokaknak nincsen lehetősége élőben meghallgatni.

A koncertprogram összeállítása során igyekeztünk minden korosztály igényét kielégíteni, és úgy érezzük, hogy ez sikerült is. Két színpadon hét fellépőt láthattak a kedves szórakozni vágyók: a mulatós zene koronázatlan királyát, Kaczor Ferit; a rock and roll képviselőjeként Maróth Vikit és a Nova Kultur zenekart; az elekronikus könnyűzenét kedvelők a Unique-ot, a musical és pop dalok kedvelői Sári Évit; a fiatalok nagy kedvencét, a mai hip-hop és popzene képviselőjét, a Kelemen Kabátban együttest; a rock kedvelői pedig a Keleti Show Rock Band-et, valamint a rocklegendát, a Lordot. Késő éjjel pedig együtt mulattak fiatalok és idősebbek DJ Herczeg Szilárd jóvoltából a retro diszkóban.

Mindenki megtalálhatta a magának tetsző produkciót Cecén
Fotó: A szervezők

A rendezvényen a szórakozáson túl mindenki megtalálta a fogára valót is; volt többek között kürtöskalács, kézműves hamburger, vattacukor, lángos, sült kolbász és krumplicsipsz. A „Szabadságkoncert” nagyon jó hangulatban telt, és mindenkitől pozitív visszajelzést kaptunk. A rengeteg tervezés, szervezés és munka ellenére mi, szervezők is roppant jól éreztük magunkat, és nem lehetünk elég hálásak az önkénteseink és a cecei közmunkaprogram dolgozóinak önzetlen segítségéért.

Nem titkolt szándékunk, hogy a jövőben is igyekszünk olyan pályázati forrásokat találni, amelyek segítségével hasonlóan magas színvonalú és volumenű rendezvényeket hozhatunk Cecére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában