Fiatal kapitányok

2019.10.19. 07:15

Fehérváron tartanak vezetőképzést ifjaknak

A megyeszékhely az otthona a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) őszi vezetőképző összejövetelének. Péntektől vasárnapig zajlanak a programok.

Majer Tamás

Hogy gondtalanabbak legyenek az egyetemi évek. Ezt hivatott szolgálni a diákhitel

Fotó: Shutterstock

Mi az a NIT? Bemutatkozásuk alapján ők Magyarország legnagyobb ifjúsági ernyőszervezete, feladatul vállalták az ifjúsági szervezetek közötti párbeszéd megteremtését, a fiatalokat érintő problémák felszínre hozatalát, a döntéshozókkal való kapcsolattartást.

Közel 100 tagszervezetük van.

A fiatalok – jobbára egyetemista korosztály – a műhelyfoglalkozásokon beleleshetnek a pályázatírás, a projektmenedzsment, a szervezeti online kommunikáció, a stratégiaalkotás stúdiumaiba. A résztvevők – a szervezők 70 főre számítanak – három témában tartanak majd ötletbörzét, ezek a fiatalok érdekképviseleti lehetőségei, a fiatalok és a demokrácia, valamint – idézzük – „egy ideális ifjúsági közösségi tér.” A pénteki megnyitón Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár is arról beszélt, hogy a jó vezető alapvetően a döntéseiről, cselekedeteiről ismerszik meg. Ismérvei még: az együttműködés, a csapatmunka, az értékek, elkötelezettségek egyértelmű felvállalása, a példamutatás, az elérhetőség, a számonkérhetőség, fontos a mentori képesség megléte, fejlesztése is.

Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy a diákparlament után a NIT is Székesfehérvárra látogatott. Kifejezte, minden bizonnyal olyanok jelentkeztek erre a vezetőképzésre, akikben késztetés van arra, hogy vezetőként szolgálják közösségüket. Hegedűs Zoltán, a NIT elnöke arról beszélt, hogy nemcsak vezetőkre van szükség, hanem:

– Lelkes önkéntesekre, csapatjátékosokra, jó szakemberekre, olyan emberekre, akik építik, erősítik és formálják közösségüket – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában