Magyar tudomány kategória

2019.10.31. 12:45

Kisujjában van a sportsebészet – Bemutatjuk Abkarovits Géza sebészorvost

A Fejér megyei Prima díj egyik jelöltje Magyar tudomány kategóriában Abkarovits Géza sebészorvos. Tekintsék meg szöveges bemutatkozását és videóját!

– Abkarovits Géza vagyok. Székesfehérváron születtem, mindig is a városban éltem és dolgoztam. Gyermekkoromban nem gondoltam, hogy orvos lesz belőlem, mint minden gyerek, én is szerettem sportolni, játszani, olvasni, majd mivel elég jól tanultam, kikötöttem az orvosi egyetemen. Diplomámat 1981-ben a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem meg. Még ebben az évben a Fejér Megyei Szent György Kórház alkalmazottja lettem baleseti sebészként, amit hosszú ideig műveltem. 1985 és 1987 között sebészetből, majd traumatológiából tettem le szakvizsgámat.

Idővel egy szakmán belüli váltás következett be az életemben, a sportsebészet felé orientálódtam, amikor pedig a környéken elkezdődtek a sérülések, láttam, hogy senki nem foglalkozik velük. Úgy gondoltam, hogy a baleseti sebészet mellett ezen a területen is megpróbálok érvényesülni. 1989-90 között Németországban atroszkópos és sportsebészeti képzésen vehettem részt. Azóta artroszkópos és sportsebészeti tevékenységet folytatok, és igyekszem folyamatosan képezni magam külföldön, német nyelvterületen. 2003-tól a Fejér Megyei Szent György Kórház Sportsebészeti Osztályának részlegvezetője lettem.

2016-ben a Térd-Váll-Boka kategóriában beválasztották az 5 legjobb magyar szakorvos közé.

Szavazzanak!

A hat jelölt közül hárman kapják meg az egymillió forinttal járó Fejér Megyei Prima Díjat, egyikük a különdíjat, egyikük pedig a közönségdíjat, amelyek negyed-negyedmillió forintot érnek. Utóbbiról, azaz a közönségdíjasról dönthetnek olvasóink a feol.hu/fejer-megyei-prima-dij-2019 oldalon október 31. 17 órától november 14. éjfélig. Szavazni Facebook profillal lehet, naponta egyszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában