most nyert támogatás

2019.09.12. 07:25

Megújul a Berényi út egy része Vereben

Megérkezett az önkormányzat számlájára az a 9,6 millió forint, amelyet belterületi útfelújításra nyert a falu a Belügyminisztérium pályázatán. A továbbiak azon múlnak, mikorra találnak olyan kivitelezőt, aki vállalja a munkát.

Borsányi Bea

Ebben a ciklusban újult meg a Petőfi és a Dózsa György utca is, a most nyert támogatásból a Berényi úti iskola, illetve óvoda előtti szakaszt szeretnék rendbe tenni. Az utca azon része, amely a 8117-es főúton van, jó állapotú, tudtuk meg Kurcz Mária polgármestertől, aki azt is hozzátette, a Kossuth utca és a Szabadság tér felújítását is tervezik a jövőben. A Vajda János utcával kapcsolatban pedig elmondta, mivel a jelenlegi tervek szerint a Verebet Vállal összekötő út egy országos program részeként újul majd meg, ezért az önkormányzat ezzel külön nem foglalkozik.

Ezzel párhuzamosan egy másik pályázaton félmillió forintot nyert a falu rendezvényre, amelyből szeptember 21-én családi napot rendeznek. A nap egy Vereb értékeihez kapcsolódó sétával indul, amelyhez több program is kapcsolódik, így többek között táncházzal, kézműves-foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat, akiket a séta végén vendégül is lát a település önkormányzata. A rendezvény ökojellegű, ezért nem használnak semmilyen műanyag terméket.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában