kinőtték a helyiséget

2019.09.11. 07:15

Külön bejárat a Séd utcai postához – Új parkolók is épülhetnek

Adott a székesfehérvári Séd utcában egy sárgára festett épület, amely nemcsak egy boltnak, de a városrész postájának is otthont ad.

Szanyi-Nagy Judit

Új parkolók is épülhetnek – latolgatott Szigli István (b) Fotó: NN

Ennek előzménye 2007-re datálható: amikor országosan 240 postát megszüntettek, a városrészben sikerült megoldani, hogy az áruházon belül egy kis helyiség postaként üzemelhessen tovább. Azonban a városrész lakosságszáma mára hat­ezer főre nőtt, amely azt jelenti, kinőtték a helyiséget – foglalta össze a tudnivalókat Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője.

Új parkolók is épülhetnek – latolgatott Szigli István (b) Fotó: NN

A napokban egy elvi nyilatkozat érkezett hozzá az érintett CO-OP Star Zrt.-től, amelyben megfogalmazták, az üzlet és a posta bővítését, felújítását támogatják. Ezt a helyszínen Forgács László, a cég műszaki fejlesztésekért felelős vezetője is megerősítette. Az épületben új közforgalmi tér és külső megközelítési lehetőség is megvalósulhat, a tíz négyzetméteres helyiség mintegy ötven négyzetméteresre bővülhet. Legelőbb talán jövőre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában