Valaha könyvtár lakott itt

2019.09.28. 07:00

Központi hely marad a magyaralmási közösségi ház

Átadták pénteken késő délután a felújított közösségi házat, melyben valaha a könyvtár lakott. Az ünnepélyes pillanatokra sokan voltak kíváncsiak a faluból.

Palocsai Jenő

Mórocz Tamás katolikus plébános az Úr áldását kérte a felújított közösségi házra Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Igazi csendes őszi este és a magyaralmási óvodások és iskolások ünneplőbe öltözött csoportja fogadta a nemrég felújított épület átadójára érkezőket. Varga Leonóra polgármester nemcsak a támogatóknak köszönte meg, hogy megvalósulhatott ez a nagy álom, hanem a település polgárainak is, hiszen fontosnak és hasznosnak tartja az együtt gondolkodást.

Két különböző forrás felhasználásával vágtak neki a felújításnak, de 45 millió forint nem bizonyult elegendőnek, azonban a jó gazdálkodásnak köszönhetően volt miből hozzátenni a település önkormányzatának 11 millió forint önrészt.

Az ünnepen szót kapott Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, aki nagyon elégedett Magyaralmással és annak vezetésével, hiszen három pályázatba is belevágtak, összesen 75,5 millió forint értékben, és ezeket meg is tudták valósítani, annak ellenére, hogy a megnövekedett költségek miatt önerőt is kellett biztosítaniuk.

Mórocz Tamás katolikus plébános az Úr áldását kérte a felújított közösségi házra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ovisok és a kisiskolások műsora után az avatás nemzetiszín szalagját Molnár Krisztián és Varga Leonóra vágta át, de segédkezett benne Csákvári Ilona, a járási hivatal vezetője és Makk Réka, harmadik osztályos tanuló is. Ezt követően elsőként Polgár Tibor Csaba református lelkész megáldotta, majd Mórocz Tamás plébános megszentelte Isten nevében a közösség megújult hajlékát.

A meghívott díszvendégek és a falu népe együtt vonult az épület nagytermébe, hogy az állófogadás során koccintson mindenki a közösségi épület szép és hasznos jövőjére. A polgármester bízik abban, hogy megtelik élettel az épület, melyben majd otthon érzik magukat a civil szervezetek, de a tervek szerint oktatási célokat is szolgál majd a kívül-belül megújult, modernizált épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában