Segítség, jó helyekre

2019.09.10. 07:15

Idén is lesz jótékonysági futás Fehérváron, advent első hétvégéjén

Tavaly decemberben negyedik alkalommal rendezték meg a jótékonysági futást, amelyet január elején a nyolcadik Székesfehérvári Jótékonysági Estély követett. Az immár hagyományosnak számító eseményekből a járulékok utáni befizetést követően 4,3 millió forint volt a bevétel.

Borsányi Bea

Idén is lesz jótékonysági futás, advent első hétvégéjén Fotó: FMH

Az összeggel ebben az esztendőben a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Székesfehérvári Csoportját, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központot támogatták. Arról, hogy melyik szervezet mire fordította a jótékony támogatást, hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be. Ahogy Cser-Palkovics András polgármester fogalmazott: két olyan szervezetet támogatott egyhangúlag a város, amely azon dolgozik, hogy mosolyt csaljon a családok és a gyerekek arcára.

Idén is lesz jótékonysági futás, advent első hétvégéjén Fotó: FMH

Több országos programhoz is csatlakozhattak a fehérvári nagycsaládosok az idén, de helyi kezdeményezéseken is részt vehettek. A vidámság mellett nagy szükség van ugyanakkor a szülők és a szakemberek képzésére, ezért a gyermekjóléti központ az ő számukra szervez október és november folyamán tréningeket a támogatásból. Aki pedig szeretne a jótékonykodók sorába belépni: idén is lesz jótékonysági futás advent első hétvégéjén, a szokásos bálra pedig január első szombatján kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában