Az októberi Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódva

2019.09.12. 16:00

Fotó- és rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek, fiataloknak

Fontos, hogy a gyerekek is egyre tudatosabbak és érzékenyebbek legyenek a jövőjüket érintő témák kapcsán, s érezzék, hogy ők is tudnak tenni valamit a természeti értékeink megőrzéséért.

FMH

A gyerekek a víz világnapja apropóján is sokszor készítenek rajzokat Fotó: FMH-archív

Most például a vizek védelmére hívhatják föl a figyelmet az október 15–17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából. A Külgazdasági és Külügyminisztérium hirdetett Így neveld a felnőtteket címmel pályázatot, amelyen az ifjak mutathatják be ötleteiket arra vonatkozóan, hogyan óvjuk meg környezetünket, vízkészleteinket.

A gyerekek a víz világnapja apropóján is sokszor készítenek rajzokat
Fotó: FMH-archív

A pályázaton két korcsoportban, 6–15 év közötti gyermekek vehetnek részt tetszőleges rajzeszközzel készített rajz- vagy fotóalkotással, illetve maximum 10 elemből álló rajz- vagy fotósorozattal. A műveken megmutathatják, mit szeretnének megváltoztatni a felnőttek viselkedésében, világában ahhoz, hogy környezetünk – kiemelten a vízfelhasználás – fenntarthatóbb legyen.

A nyertesek korcsoportonként ajándékcsomagot, kiránduláson való részvételt nyerhetnek, a legtöbb diákot ösztönző tanár oktatói különdíjban részesül.

A beküldési határidő szeptember 20-a, elérhetőségek az esemény honlapján találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában