kicserélik a villamoskábeleket

2019.09.05. 10:51

Aszfaltozási munka: a Dózsa tér van soron

Folynak a munkálatok a Vasmű úton, elsősorban a térkövezés zajlik.

Agárdy Csaba

A Vasmű úti Dózsa mozi előtti részén is megkezdődtek a felújításhoz kapcsolódó munkák Fotó: Zsedrovits Enikő

Újabb szakaszon bontották fel a napokban a járdán az aszfaltot a kivitelezők. A Dózsa Mozicentrum (Dózsa tér) előtti buszmegállók megközelíthetőségéről érdeklődtünk. A KNYKK dunaújvárosi ügyfélszolgálatán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a megállóhely áthelyezésére nem kell számítani. Markóth Béla, az önkormányzat városüzemeltetési és beruházási osztályának vezetője megerősítette a fentieket: – A villamoskábeleket ki kell cserélni az új kandeláberek telepítéséhez, ezért elkerülhetetlen a Dózsa mozi előtt az árokásás. A munkálatok függvényében mindig lesz egy kis szakasz, amelyen keresztül meg lehet majd közelíteni a buszmegállót.

A Vasmű úti Dózsa mozi előtti részén is megkezdődtek a felújításhoz
kapcsolódó munkák Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

Az autóbuszok pedig továbbra is itt állnak meg. Markóth Bélától megtudhattuk azt is, hogy október első hetére készülnek el a felújítással. – Ezen a héten a kis Vasmű úti oldalon aszfaltozzák a járdát, és ha az időjárás is engedi, a hét végén elkezdik az útfelületre a kopóréteget is felhordani. Megkezdték a kandeláberek telepítésének az előkészítését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában