Randevú szépkorúaknak, a foci és a gasztró szerelmeseinek

2019.08.30. 07:20

Megőrizzük a szép emlékeket – Rengetegen vettek részt az úrhidai nyugdíjas-találkozón

A 22. kistérségi nyugdíjas-találkozóra Nádasdladányból, Sárkesziből, Sárszentmihályról, Seregélyesről és Székesfehérvárról, a Szárazrétről érkeztek a társklubok képviselői az úrhidai szépkorúak meghívására.

V. Varga József

Arany csülökcsont a győzteseknek! Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

A környék települései ismét randevút adtak egymásnak az Úrhida-napokon; a csülökfesztiválra Füléről, Kőszárhegyről, Sárszentmihályról, Szabadbattyánból és Székesfehérvárról érkeztek a gasztronómia szerelmesei; a Seuso Hegykör Egyesületet Kőszárhegy, Polgárdi, Szabadbattyán és Úrhida borosgazdái képviselték.

– A nyugdíjasklubok kölcsönösen meghívják egymást egy-egy baráti találkozóra – a kistérségi nyugdíjas-találkozó résztvevőit Bognár József polgármester köszöntötte –, hiszen szükségünk van mindannyiunknak egy kis kikapcsolódásra, beszélgetésre, közös programokra. A jó közösség oldja a magányt, tanulunk egymástól, új barátságok köttetnek, és megőrizzük a szép emlékeket. A szépkorúak megérdemlik az elismerést, érezzék jól magukat minálunk!

Arany csülökcsont a győzteseknek!
Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

A 20. Úrhida-vándorkupa kispályás focitornát hat csapat részvételével bonyolították le. Amint Soós Tamás fő szervezőtől megtudtuk: a selejtezőkből csoportonként az első két gárda jutott tovább az elődöntőkbe, ahol a keresztbe játszást követően a két győztes került a döntőbe. Az így kialakult végeredmény a következő lett: 1. Polgárdi Sólymok, 2. Sárszentmihály, 3. Szabadbattyán, 4. Úrhida FC, 5. K-Team (Székesfehérvár), 6. Mihály U16 (Sárszentmihály). A legjobb játékos címet a mihályi Klémán Péter gyűjtötte be, a szervezők két legjobb kapust is megjelöltek, a polgárdi Miklós Zsolt és a mihályi Fejes Márk személyében.

A 14. úrhidai csülökfesztivál főzőkülönítményei igazán kitettek magukért, a bográcsokban, az üstökben az ebédet követően csupán egy-egy csont és a merőkanál maradt. A zsűri két tagja, Gál József séf és Mihály Csaba séf (Székesfehérvári Culinari Team) mindegyik főzőcsapatot dicséretben részesítette. A győzelmet a Sárréti Ízőrzők csapata szerezte meg, második helyezett lett az Első Helyezettek elnevezésű gárda, harmadik a Szárhegyi Laci Konyhája, közönségdíjat pedig a Szabadbattyán csapata kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában