régi adósság rendeződhetett végre

2019.08.13. 20:00

Már nem kell talpalni ebédidőben Pákozdon

Elsősorban a legifjabb helybéliek érdekében valósul meg Pákozd központjában az a beruházás, amelyen még a napokban is dolgoztak a munkások.

Tihanyi Tamás

Parkoló kialakításán dolgoznak a munkások az óvodánál Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

Régi probléma volt a településen, hogy a gyerekeknek étkezési időben télen-nyáron, esőben és sárban el kellett gyalogolniuk a jó néhány száz méterre lévő vendéglőbe: ez nemcsak kényelmetlen, de veszélyes is volt, hiszen a kisdiákoknak egymás kezét fogva többször át kellett kelniük a falut átszelő műúton. Takács János polgármester elismerte, hogy jogos volt az igény a változásra, annál is inkább, mert mára Pákozdon közelítenek a 3400 fős lakosságszámhoz, ráadásul a korábbiakhoz képest fiatalosra változott a korfa.

Parkoló kialakításán dolgoznak a munkások az óvodánál
Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap

– A gyermekszám növekedése szükségessé tette az óvodai fejlesztést, már hat csoportunk van, s ehhez kapcsolódva megoldottuk, hogy a kisdiákok az iskolában étkezhessenek: lett konyha és étkezde is – mondta a településvezető. – A körülmények végre korszerűek. Azonban szükség volt parkolóra is, ráadásul az építkezés megrongálta az utat, s annak felújítása ugyancsak indokolttá vált. A projekt 300 milliós támogatásból valósult meg, további 70 milliót költhettünk, illetve költhetünk el a berendezésekre és a környezet rendbetételére.

Pákozdon a következő időszakban is folyamatosan törekednek arra, hogy anyagi forrásokhoz jusson a település, hiszen segíteni kell az egyházi épületek rendbetételét, az úthálózat és a közvilágítás fejlesztésre szorul, egy nagyobb területen még nincs kiépítve ivóvízhálózat, fel kell újítani a kultúrházat, az iskola gépészeti rendszerét is. A közterületek folyamatos rendezése ugyancsak indokolt marad, miközben ki kell aknázni a turizmusban rejlő további lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában