Lurkókkal, Csurgón

2019.08.30. 07:05

Bűnmegelőzési táborban vettek részt az állami gondoskodásban élő gyerekek

A Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület tizenharmadik alkalommal valósította meg az állami gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok bűnmegelőzési és áldozattá válás elleni táborát a Kaszap István ifjúsági házban.

FMH

Igazi közösségre találhattak a táborlakók személyében a fiatalok Fotó: egyesület

A mindennapi életre próbálták itt felkészíteni a saját családjuk nélkül nevelkedő fiatalokat. A 12–16 év közötti bodajki, németkéri, lovasberényi, velencei és székesfehérvári ellátási helyen nevelkedő fiatalok vettek részt a táborban. A csapatépítésben és önismeret-fejlesztésben – a drámapedagógia módszereit felhasználva – Janóné Ildikó és Stumpf Liliána segítette a résztvevőket.

Marton János egészségfejlesztő nagy sikerű prevenciós előadást tartott a dohányzás veszélyeiről, majd a felelős szexuális magatartással kapcsolatos információkat hallhattak a táborlakók. Bernát Miklós idegenvezetésével a fehérvárcsurgói katolikus templom történetével ismerkedtek meg a fiatalok.

Az utolsó napon Dér Tibor rendőr százados beszélt a világháló veszélyeiről. Az előadás sok kérdést szült a gyermekek részéről, ezekre közösen keresték meg a megfelelő válaszokat. Majer László rendőr százados pedig a közlekedésbiztonságról, a gyermekszemmel és -ésszel fontos ismeretanyagról beszélgetett a fiatalokkal.

Igazi közösségre találhattak a táborlakók személyében a fiatalok
Fotó: egyesület

Amint Janóné Ildikó elmondta, a tábor szervezésének célja, hogy a saját családjuk nélkül élő fiatalokkal megismertessék és megszerettessék a hasznos és céllal tett időtöltések formáit, alternatívát kínálva a bűnözés „izgalmával” szemben. A fiatalok itt közösséget kaphatnak, problémáik felszínre kerülnek és felismerhetik: nincsenek egyedül, így mernek segítséget kérni, és áldozattá sem válnak olyan könynyen.

A fontos, prevenciós célú tábort a székesfehérvári önkormányzat társadalmi felelősségvállalási alapja is segítette százezer forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában