Önkormányzati közlemény

2019.08.19. 10:15

Bűzt érzett hétfőn Fehérváron? Íme az ok: trágyáztak a földeken

A mezőgazdaság szempontjából fontos a trágyázás, dehogy éppen az augusztus 20-i ünnep előtti napon került sor erre... Székesfehérvár Önkormányzata megvizsgálja, milyen jogszabályi lehetőségek vannak az ilyen típusú tevékenységek korlátozására Székesfehérvári Királyi Napok idején.

ÖKK

A trágyázásra vonatkozó tilalmi időszak már véget ért.

Forrás: Kormányhivatal

Székesfehérvár Önkormányzatának közleménye az alábbiakban olvasható:

Ma reggel több területen észlelni lehetett, hogy trágyáztak a város körüli mezőgazdasági területeken. Székesfehérvár körül szerencsére nagyon jó adottságokkal rendelkező mezőgazdasági földek vannak, és tudjuk, hogy a trágyázás hasznos, sőt szükséges dolog, de felháborítónak tartjuk és nem tudjuk elfogadni, hogy ezt éppen a város ünnepi időszakában teszik. Nem tartjuk megmagyarázhatónak, hogy miért augusztus 20-a előtt egy nappal kellett ezt elvégezni! Az önkormányzat – hogy ez a helyzet a jövőre nézve elkerülhető legyen – megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy jogszabályi úton korlátozza az ilyen típusú tevékenységeket a város közigazgatási határán belül a Székesfehérvári Királyi Napok ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában