Falunkért, közösségért, családokért

2019.07.10. 14:45

Több jut a közösségi programokra Csőszön

Közel három és fél millió forintot nyert el a Csőszi Református Egyházközség a Magyar Falu Program egyházközösségek számára kiírt pályázatán.

Majer Tamás

Deák-Vaizer Viktória: A böjt egyfajta hátralépés, az énem, az egóm tudatos háttérbe szorítása, és nem azért, hogy ott egy légüres tér keletkezzen, hanem azért, hogy az Isten oda beléphessen, hogy még inkább helyet adjak neki

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mint azt Deák-Vaizer Viktóriától, a falu tősgyökeres lelkész asszonyától megtudtuk, a program neve: Falunkért, közösségért, családokért. Egy rendezvényszervező alkalmazására és programokra fordítják az összeget, jelesül családi napokra, az ifi csoport rendezvényeire, a baba-mama kör összejöveteleire, valamint napközis tábor szervezésére.

A rendezvények nem csak a helyieknek szólnak, hiszen a gyülekezet tagjai sem csupán Csőszön élnek. – A programok megvalósítási helyszíne egy 1043 fős zsáktelepülés, a gyülekezet járulékot fizető tagjainak száma száz, ehhez a nem aktív korúak létszáma adódik hozzá. A gyülekezetet s a szervezői csapatot egy kisebb kör alkotja, akik szeretnék elérni a faluban élő többi embert az evangéliummal – tájékoztatott a csőszi lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában