Manchesteri tűzoltó Fejérben

2019.07.25. 07:39

Starsky és Hutch Székesfehérváron!

A nyugállományú manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája Starsky kedden este érkezett meg Székesfehérvárra. Hutch és Starsky fekvő kerékpárral járja be Európa országait. Célja, hogy felhívja az emberiség figyelmét a környezetszennyezés veszélyeire, ezen belül is a műanyag hulladékok okozta környezetrombolásra.

Katasztrófavédelem

Starsky és Hutch korábban Velencén is járt

Fotó: Horváth-Szabó Nóra (Velence ÖTE)

Hutch tizenhárom éve, 45 évesen kezdte meg küldetését a világban. Számtalan helyen szervezett már hulladékgyűjtést, előadásokat tartott és részt vett ökológiai konferenciákon is. Küldetését igyekszik a legszélesebb körben terjeszteni, ennek érdekében a saját maga által készített videókat fel is tölti a világhálóra.

Nekünk is elmesélte, hogy eddig harmincnégyezer kilométert gyalogolt és huszonegy latin-amerikai országban járt. Bundás barátjával Portugália óta elválaszthatatlanok, ennek immár három esztendeje.

A szerda délelőttöt a laktanyában töltötték, megnézték a Múzeumot is, majd a belváros felé vették az irányt.

Következő úti céljuk Polgárdi városa lesz, majd onnan Siófok felé veszik az irányt. A páros korábban Velencén is járt, látogatásukról Koszti András polgármester töltött fel fotókat közösségi oldalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában