halászlé és birkapörkölt

2019.07.01. 07:15

Pákozdi gasztrotalálkozó: Nyárssal és bajai módon győztek

Ebben az évben is két kategóriában versenyeztek a csapatok, hogy Pákozd központjában bizonyítsák gasztronómiai jártasságukat és azt, hogy ha kell, tudnak mulatni. Persze senki nem vette a versengést túl komolyan, a legtöbben csak maguk és barátaik örömére gyújtottak alá a kondérnak vagy a bográcsnak, gyúrták a tésztát, pucolták a halat.

Tihanyi Tamás

Egész nap egymást váltották a fellépők a színpadon Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A szórakoztató műsorfolyamot megszakítva azért Takács János polgármester és Grenyovszky Károly zsűrielnök kellő tisztelettel szerét ejtette az eredmények kihirdetésének. A vadhúsokból, illetve vörös húsokból készült ételek kategóriájában Horváth Tibor és csapata érdemelte ki a keszthelyi wellnesshétvégét érő első helyet: sok munkával, pácolással készült a nyárson forgatott kecskegida. Második Péter-Pál csapatának túrkevei birkapörköltje lett, míg a harmadik helyen a Tetovált szakácsok bárányraguja végzett.

A halételek kategóriáját a Cs. I. Nád csapata nyerte egy bajai módra elkészített halászlével a Hegylakók és a Búzavirág Néptánccsoport halászléje előtt, az Ebihalak kacsazúzája és a tokenesek szarvaspörköltje különdíjat kapott.

Egész nap egymást váltották a fellépők a színpadon
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tárnok Ákos, a Kákics együttes frontembere fellépés előtt megkóstolt egy bajai módra készült halászlét.

– Nagyon szeretem a jó ízű halételeket, amit ettem, ahhoz Nógrádból hozták a pontyot – mondta a zenész, aki különösen örült annak, hogy sem ikra, sem haltej nem hiányzott a tányérjából.

Viza Attila fehérvári önkormányzati képviselő a borjútokányt választotta.

– És jól döntöttem, mert finom volt – mondta. – Örülök annak, hogy Fehérvár idén is segíthette a remekül sikerült gasztrotalálkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában