Segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás

2019.07.18. 07:25

Hogy ne legyen tűz – Tűzvédelmi bemutatót tartottak a Palotavárosban

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület és az Alba Tűzőrség szerda délután tűzvédelmi bemutatót tartott a Palotavárosban, a régi ruhás piac helyén lévő parkolóban. Már nem először, és a program folytatódik.

V. Varga József

Látványos elemekben bővelkedett a bemutató Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A legtöbb lakástűz emberi mulasztásra, gondatlansága vagy szándékosságra vezethető vissza – mondta el lapunknak Koppán Viktor, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke. Napjainkban szerencsére csökken a lakástüzek száma, azonban az emberi viselkedés, magatartás nem minden esetben megfelelő a keletkező tüzek során. A tűz észlelésekor a legfontosabb a gyors helyzetfelismerés. A tűz másodpercek alatt gyorsan terjed, ha látunk esélyt a megfékezésére és eloltására, azonnal kezdjük meg. Ha nincs lehetőség erre, az első dolgunk a tűzoltók és a lakóépület többi lakójának értesítése legyen.

Látványos elemekben bővelkedett a bemutató Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A tűzoltóságot a 112-es segélyhívón keresztül lehet értesíteni, és fontos elmondani, hogy mi a tűz keletkezésének pontos címe, mi ég, milyen károk vannak, mit veszélyeztet a tűz, valamint fel kell hívni a figyelmet a személyi sérülések lehetőségére, és meg kell adni saját azonosító adatainkat. A lánglovagok a tűzvédelmi akció során bemutatták a lakástüzek gyakori kiváltó okait és a megelőzésükre alkalmas tűzvédelmi eszközöket, megismertették az érdeklődőkkel a legfontosabb teendőket, ha fölrepülne a vörös kakas. Szóba és használatba kerültek a füstérzékelők, a tűzoltó takarók és a porral oltók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában