péntekig Asszonyműhely tábor zajlik

2019.07.18. 07:15

E hét sem telik eseménytelenül a Kézművesek Házában

Míg az egyik szobában szorgalmasan varrtak a hölgyek, addig a másik, hátsó helyiségben többen ugyancsak nagy elszánással, figyelmesen dolgoztak az üvegékszerek elkészítésén.

Bokros Judit

A varrógépnél Fotó: Fehér Gábor

E két fő tevékenységbe lehet bekapcsolódni hétfőtől péntekig az Asszonyműhely résztvevőinek.

A tábort ezúttal Bodáné Fenyves Zsuzsanna vezeti, aki elmondta: tizenöt hölggyel foglalkoznak, s közülük a legtöbbet már ismerik, mert járnak az évközi szakkörbe is. A táborba azonban akár teljesen kezdőként is lehet jelentkezni. Minden napnak megvan a maga tematikája, s a varrásnál a madár motívum köré szerveződik a munka.

A varrógépnél Fotó: Fehér Gábor

Így a hét során készült már madárkás táska, párna, és hátravan még a tűpárna. Kaptak két új varrógépet, azokon is meg kell tanulni dolgozni, ez ugyancsak téma. Az üvegékszerek készítésénél szintén több technika ismerhető meg, ott Dobrovitz Klára a szakmai irányító. A résztvevők felváltva mennek hozzá a varrásból, munkafolyamattól, kedvtől függően. A színes üvegekből, olvasztással gyönyörűséges medálok, gyűrűk, kitűzők alakulnak.

Klára megmutatta a pici kemencét, amelybe belehelyezik az összeállított üvegékszert. Az hő hatására megolvad, majd kihűl, s a körülbelül egy óra után kész a saját mű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában