Teljes gőzzel folyik a munka

2019.07.02. 07:05

192 millió Mezőföld fejlesztésére

Vidékfejlesztésre kicsivel több mint 192 millió forint jutott legutóbb a Mezőföld egyesület pályázatai nyomán – számolt be a legfrissebb eredményekről a helyi közösség vezetése.

V. Varga József

Tóth Teréz összegezte a nyertes pályázatokat Fotó: FMH-archív

Teljes gőzzel folyik a munka a kislángi székhelyű Mezőföld Helyi Közösség Egyesületnél: legutóbb már a negyedik bíráló­bizottsági ülésen pontozták a LEADER-pályázatokat, sorban születtek a döntések a vidékfejlesztési program támogatási forrásainak elosztására. A támogató okiratok már megérkeztek vagy hamarosan megérkeznek a minisztériumtól a pályázókhoz – mondta el Tóth Teréz, az egyesület elnöke és Tóth Balázs, a munkaszervezet vezetője.

A Mezőföld egyesülethez két város, Enying és Polgárdi, valamint nyolc község, Dég, Kisláng, Lajoskomárom, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőkomárom, Mezőszentgyörgy és Szabadhídvég tartozik.

A mikrovállalkozások és őstermelők számára kiírt Vidéken élek, vidéken dolgozom pályázaton 18 társaság és vállalkozó összesen több mint 100 millió forintot nyert, egyebek között kapacitásnövelő eszközfejlesztésre, gépbeszerzésre, szolgáltatásfejlesztésre és csarnoképítésre. Szálláshely kialakítására 2 pályázó összesen több mint 15 millió forint támogatást vehet igénybe.

Tóth Teréz összegezte a nyertes pályázatokat
Fotó: FMH-archív

Négy önkormányzat és egy alapítvány a nyertese összesen több mint 52 millió forint értékben a szabadidő eltöltésére alkalmas, rehabilitációs terek kialakítására, meglévők fejlesztésére kiírt pályázatnak. Eszközbeszerzés, kiadványkészítés soron 14 plébánia, egyházközség, egyesület és alapítvány összesen több mint 23 millió forint támogatáshoz jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában