Reményeik szerint átadás a jövő év szeptemberében

2019.06.06. 07:00

Polgárdi kinőtte az óvodát, s tulajdonképpen bölcsődéjük sincs

A korábbi 300 milliós támogatásból csökkentett műszaki tartalom valósulhatott volna csak meg, így újra nekifutottak, pályáztak, és 600 millió forintot nyertek a beruházásra. Valóban, a legfontosabb a gyermek!

V. Varga József

Örömteli bejelentés – Törő Gábor (b), Nyikos László és Molnár Krisztián a megyeházán tartott sajtótájékoztatót Fotó: Pesti Tamás

Hatszázmillió forintos óvodafejlesztés valósul meg Polgárdiban – jelentette be szerdán a megyeházán Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Nyikos László, Polgárdi polgármestere.

Amint a sajtótájékoztatón elhangzott: az önkormányzatnak a projekttel elsődleges célja, hogy az óvodai ellátás technikai hátterének minőségét az elégségesnek mondható szintről korszerű, a 21. század kisvárosias településén elvárható minőségűre emeljék. Ezzel is inspiratív környezetet és megfelelő technológiai hátteret biztosítva az intézményben folyó szakmai munka folyamatos fejlesztéséhez, fejlődéséhez.

Folyamatos fejlődés

A projekt másik deklarált célja, hogy a városban jelenleg csupán részlegesen megoldott bölcsődei szolgáltatás teljes mértékben biztosított legyen, és ezzel a nők számára szélesebb lehetőséget nyújtsanak a munkaerőpiacra való visszatéréshez. Egyúttal sajátosan megteremtve a rugalmas foglalkoztatási formákhoz alkalmas intézményi környezetet is.

Az óvoda jelenleg két épületben működik Polgárdiban, nem ezeket újítják föl, hanem új feladatellátási helyen, a Barátság utcában, egy fejlődő településrészen alakítják ki a 200 fős, 8 csoportszobás óvodát és a 24 fős, 2 csoportszobás bölcsődét, valamint az előírásoknak megfelelő funkcionális helyiségeket (tornaszoba, étkező, közösségi tér, orvosi és gyógypedagógia szoba, sószoba).

Örömteli bejelentés – Törő Gábor (b), Nyikos László és Molnár Krisztián a megyeházán tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Pesti Tamás

 

Az épületben helyet kap a kisgyermekek térítés nélküli időszakos nappali ellátására alkalmas helyiség is. Az új óvoda épülete teljeskörűen akadálymentesített lesz, s a beruházással nem csökken a zöld területek nagysága, mivel az új épületszárnyakat egy korábban már részlegesen elbontott épületegyüttes helyén alakítják ki. Törő Gábor és Molnár Krisztián egyaránt a közös akarat és a példaértékű együttműködés fontosságát hangsúlyozta a polgárdi projekt kapcsán. Az önkormányzat jól döntött, amikor újra benyújtotta pályázatát, immár a megduplázott összegre – fogalmazták meg. Az öröm hangjához egyúttal a tenni akarás és a felelősség futamát is hozzátéve.

A kétezer négyzetméter alapterületű új óvoda és bölcsőde látványterve Forrás: Polgárdi Önkormányzat

– A szükséges engedélyek a rendelkezésünkre állnak, hamarosan kiírhatjuk a közbeszerzési eljárást – mondta el Nyikos László. – Elképzeléseink szerint szeptemberben, októberben megkezdődhet az építkezés, és várhatóan a jövő ősszel már az avatóünnepséget tervezhetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában