kikapcsolódási és szórakozási lehetőség

2019.06.05. 07:20

Elkészült a Csalai Közösségi Tér

A nem is olyan parányi városrészig, Csaláig, mintegy két kilométert kell megtenni a 811-es úton, kifelé Fehérvárról, a Nagyszombati és a Béla utca sarkától. Kerékpárút még nem segíti a közlekedést.

Majer Tamás

Nagy Zsoltné, Östör Annamária, Horváth Miklós Csaba

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Csalai Fő utcában, illetve a Vécsey Károly, a Török Ignác, a Klapka és az Új utcában körülbelül 300 ember él. Azonban Csala nemcsak e területekből áll, ide tartozik Csala-puszta, István-major, Kőrakás-puszta, a Pénzverővölgy, Mária-major, a Nagy-völgy, a Toldi- és a Varga-malom, a csalai kastély és egy erdészház is. A fehérvári önkormányzati rendszerben a 12-es választókörzethez tartozik Csala. Östör Annamária, az önkormányzati képviselő, lapunknak nyilatkozva elmondta, hosszú évek alatt, de megvalósult Csala közművesítése a sorolt utcákban. Nyugodt kertvárosi hangulat jellemzi a környéket. Fitneszpark és játszótér is található a településrészen.

Idén tavasszal készült el a Picur átalakítása, amely immár Csalai Közösségi Tér néven nyújt rendezvényhelyszínt, kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget a helyieknek. A beruházás tízmillió forintba került, a város saját forrásból fedezte.

A Pénzverővölgyben van a Depónia hulladéklerakója, ahova a közeljövőben a cég központi telephelye is kiköltözik. Mindez Östör Annamária szerint nem eredményez jelentős forgalombővülést, ugyanakkor az úthálózat fejlesztését elősegítheti. A képviselő bízik benne, a jövőben kiépülhet egy Csalára vezető kerékpárút. Az viszont bizonyos, a cég költözése folytán Csalán is gyorsabb internetszolgáltatás válik elérhetővé. Ennek kábelezése ősszel megkezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában