„Ha szent az a kígyó, mi belénk mart, én leszek vad pogány.”

2019.06.30. 11:30

Az vádol, aki elkövette – egy engedély nyomában

Majd egy hete egyetlen nap leforgása alatt az ellenzéki sajtó egy szennyvíziszapos történettel árasztotta el az országot. Aztán a Feol.hu kiderítette, szuperföld születik. Előbb az Index, majd a 24.hu farolt ki a történetből, de a fehérvári ellenzéki politikusok tovább kapaszkodtak saját hírükbe.

FMH

Márton Roland szocialista politikus tüntetést szervezett a Jobbikkal és a Momentummal közösen. A téma a rekultiváción átesett téglagyári bányatelep. Bemelegítésként mészárosoztak egy kicsit, majd a „nép nevében” elküldték a fideszeseket, az önkormányzatot, a kormányt. Márton véleménye szerint hetekig titkolták a fideszes városatyák, hogy mi folyik Székesfehérvár határában. Az érintett vállalkozóra – aki a tüntetésen segíteni akart a demonstrálóknak – Márton Roland nem volt kíváncsi, és közölte vele, már mindent tud a fideszes lakájmédiától.

Majd megkezdte a nyolcfős flashmobját: „Kikérjük magunknak, hogy ezt hónapok óta eltitkolták, és próbált ehhez asszisztálni mindenki, az önkormányzat, kormányhivatal, minden Fehérvár környéki és Fehérváron levő fideszes, és asszisztál ahhoz, hogy Közép-Európa szennyvíziszapjának lerakó helye Székesfehérvár határában van.”

A Fejér Megyei Hírlap már 2003. december 11-én beszámolt arról, hogy a Fehérvári Téglaipari Kft. mindent elkövet azért, hogy a környezetet kímélje. Akkor egy téglába harapott bele a tulajdonos, ugyanis az kukoricából készült, és építkezésre használták. 2003-ban már szerettek volna környezettudatosan dolgozni, és komolyan vették azon kötelezettségüket, hogy a bányahelyet, ahol az agyagot kinyerték a földből, rekultiválni kell, azaz visszaadni a természetnek legalább úgy, ahogy elvették. Már 2003-ban megszületett az ötlet a szennyvíziszap hasznosítására.

A Fehérvár Televízió munkatársa, Vakler Lajos beszélgetett Horváth Sándor tulajdonossal 2006. január 5-i műsorában, aki elmondta, hogy a Fejér Megyei Növényvédelmi és Talajvédelmi Szolgálat jónak tartotta a szennyvíziszapból előállított humuszt, termőtalajt. Mindez 2006-ban! Tehát a Fehérvári Téglaipari Kft.-nek már 2006-ban megvoltak az engedélyei ahhoz, hogy felhasználja a szennyvíziszapot, átdolgozva rekultiválja azt a területet, ami mellett Márton Roland szocialista politikus 2019-ben tüntet, mondván, a fideszesek eltitkolták. De akkor mit is titkoltak el a fideszesek? Azt, hogy a szocialisták kormányzása alatt, szocialista polgármester üzemelése közben kapta meg a szennyvíziszap feldolgozására az engedélyét a Fehérvári Téglaipari Kft.? Kedves fideszesek! Ezt nem kellett volna eltitkolni! Jobb, ha tudja mindenki, hogy régi szocialista trükk – már Kun Béla alatt ismert volt –, hogy azzal vádolnak másokat, amit maguk követnek el.

Horváth Sándor, a Fehérvári Téglaipari Kft. tulajdonosa és mérnökmunkatársai kidolgoztak egy olyan technológiát már 1993-tól, amellyel tisztított szennyvíziszapból állítanak elő magas tápértékű termőföldet. Ezt az egyedi szabadalmat már tíz esztendeje készítik elő, és éppen a világszabadalom megkötése előtt állnak. A városhatárban csoda történik, amiért kitüntetést is kaptak a magyar kormánytól. Az engedély, a tisztelet nem maradt el 2006-ban sem, és nem maradhat el ma, 2019-ben sem!

Sajnos a program nélküli fehérvári ellenzéknek csak az jutott eszébe, hogy jól belerúg a 2006-os szocialista miniszterelnökbe és az akkori szocialista polgármesterbe. Bár lehet, hogy nem őket akarta rugdalni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában