kit illetnek meg?

2019.05.25. 16:30

Várják a javaslatokat a Csákvár díszpolgára címre

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is augusztus 20-án tervezik átadni a Csákvár díszpolgára és a Csákvár tiszteletbeli polgára címeket, amelyre június 10-ig várják a javaslatokat.

Borsányi Bea

Az önkormányzat a település gazdasági gyarapodását, fejlődését, kulturális és művészeti értékeinek megőrzését és annak tiszteletben tartását csak az együtt munkálkodó polgárokkal tudja megvalósítani. Vannak olyan személyiségek, akik a település közéletének valamely területén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, illetve nyújtottak, olyanok, akiknek személye vagy tevékenysége érdemben és elválaszthatatlanul kapcsolódik Csákvár településhez. A kitüntetések, díjak adományozásával az önkormányzat adózni kíván e személyeknek, kifejezve a település elismerését példamutató magatartásukért, maradandó alkotásaikért, a település szellemi és anyagi gyarapodásához való hozzájárulásukért, szól a felhívás egy része.

Az önkormányzat idén is várja a lakosság javaslatát arra, kit találnak érdemesnek a díszpolgári és a tiszteletbeli polgári címre. Utóbbira nem csak magyar, de ahogy arra éppen például tavaly is volt példa, külföldi személy is felterjeszthető. Az indoklást tartalmazó kitüntetési javaslatoknak június 10-én éjfélig kell beérkezniük a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal titkárságára papíron – személyesen leadva, vagy postán – vagy a [email protected] e-mail-címre küldve. A díjak odaítéléséről a polgármester javaslatára a képviselő-testület dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában