Gyerekek a kulturált közlekedésért

2019.05.08. 13:00

Közlekedésbiztonsági napot rendeznek pénteken Székesfehérváron

Közlekedésbiztonsági napot rendeznek pénteken óvodások, iskolások részvételével „A Közlekedési Kultúra Napja” alkalmával a Civil Központ előtti téren.

B. Kiss László

Szőke Ferenc, a KTE elnöke

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

2013-ban rendezték meg hazánkban először a „A Közlekedési Kultúra Napja” című rendezvénysorozatot, melyhez idén – a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezetének kezdeményezésére – Fehérvár önkormányzata is csatlakozott – tudtuk meg a Szőke Ferenctől, a területi szervezet elnökétől.

Szőke Ferenc, a KTE elnöke
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az önkormányzat a mobilitási héten már eddig is igyekezett tenni a kulturált közlekedés népszerűsítéséért, de ez olyan fontos ügy, amiért nem lehet eleget tenni – húzta alá a tájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester. A pénteken 9-kor kezdődő rendezvényre 330 gyermek érkezik, akiket kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ-kirakó, rendőrautó és a Magyar Közút két speciális járműve vár. A kocsikra fel is mászhatnak a gyerekek – mondta Májer László rendőr százados, a Székesfehérvári Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

Ha esik, a Civil Központ ad helyet az eseménynek, amelyen bárki részt vehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában