GPS-koordinátákat kellett követni

2019.05.08. 07:10

Kincskereső és testvériskola a nádasdladányi témahéten

A digitális témahéten (DTH) a villámcsődületbe (flashmob) a Nádasdy-iskola minden tanulóját bevonták. A gyerekek piros, fehér, zöld és fekete pólókba, pulóverekbe öltöztek, és így állították össze a DTH feliratot egy nagy körben.

Siki Szabolcs, V. Varga József

Témahét és „zöldikék” a Nádasdy-iskolában Fotó: Siki Szabolcs

A témahéten a háromtagú csapatok, Szekeres Zoltánné szervezésében iskolai kincskereső játékban vettek részt. Feladatokat kellett megoldaniuk, rejtvényeket és a GPS-koordinátákat megfejteniük, amelyek a faluban elrejtett tizenegy QR-kód helyét jelölték. A megtalált kódok további teendőre sarkalltak, a megoldások egy-egy betűt rejtettek, s végül az összegyűjtött tizenegy betűből fény derült a kincs helyére.

Témahét és „zöldikék” a Nádasdy-iskolában
Fotó: Siki Szabolcs

A digitális témahéten az iskolába látogatott a Titkok Háza Élményközpont is, a diákok számos érdekes előadást hallhattak a jóvoltukból. A testvériskolai pályázat által tizenöt tanuló Borsodnádasdra utazott. A séta, a túra a Szalajka-völgybe vezetett, az általános iskolában pedig a házigazdákkal együtt versenyeztek a ladányi lurkók. A finom ebédet a Balatoni-tetőn fogyasztották el, melyet a frissen sütött fánk elmajszolásával koronáztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában