semmi mással nem pótolható

2019.04.02. 18:00

Véradó napot szervez az Országos Vérellátó Szolgálat és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum

Civil véradó napot szervez az Országos Vérellátó Szolgálat és a Fejér Megyei Civil Információs Centrum április 10-én, szerdán.

Borsányi Bea

Nem csak a civil szervezetek tagjait, mindenkit várnak a civil véradás napjára

Fotó: Molnár Artúr

A Civil véradó napot országszerte megszervezi a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, a program koordinálását azonban a megyei információs centrumok végzik. Az önkéntes véradókat április 10én 12 órától várják a Fehérvári Civil Központban, a volt Technika házában a Rákóczi u. 25. szám alatt.

Az eseményről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, véradásra jelentkezhet minden 18 és 60 év közötti egészséges, legalább 50 kilogramm testsúlyú férfi és nő. A rendszeres véradóknál a felső korhatár 65 év, a 60 éves korhatár az elő véradás idejére vonatkozik. Berdó-Kovács Erika, a CIC szakmai munkatársa elmondta, a szervezet eddig is fontosnak tartotta, hogy olyan ügyek mellé álljanak, amelyek a helyi közösséget szolgálják. Ezért támogatják most is a Civil véradó napot, és ezúton is kérik a székesfehérvári civil szervezeteket, hogy képviselőik, tagjaik, pártolóik vegyenek rész az eseményen.

Nem csak a civil szervezetek tagjait, mindenkit várnak a civil véradás napjára
Fotó: Molnár Artúr

Már-már közhelynek számít a véradással kapcsolatban megjegyezni, hogy egy véradó akár három ember életét is megmentheti, de ahogy arra Östör Annamária egészségügyi tanácsnok rámutatott, az egészség társadalmi kérdés is. Kiemelte, a vér semmi mással nem pótolható a szervezetben, ám ezzel általában csak akkor szembesülünk, amikor saját magunknak vagy közeli hozzátartozónknak lenne szüksége rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában