nagyszabású ünnepség

2019.04.25. 11:30

Szent György napját ünnepelte a Fejér megyei kórház

Az esemény alkalmából emlékérmeket, kitüntetéseket, elismeréseket adtak át.

S. Töttő Rita

Az ünnepségen emlékérmet kapott Takácsi Nagy József nyugalmazott osztályvezető főorvos is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusának előadása adta a keretet ahhoz a nagyszabású ünnepséghez, amelyet a Szent György-nap alkalmából tartottak szerdán a kórház Romhányi auditóriumában. Jeles esemény ez minden esztendőben a kórházban, ugyanis ezen a napon emlékeznek meg az elmúlt esztendőben elhunyt kollégákról, valamint ekkor adják át az elismeréseket is a megyei szakembereknek.

Kiváló dolgozókat, ápolókat ismertek el

Az esemény ünnepi beszédét és visszaemlékező előadását Hagymásy László, a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezetője tartotta, aki a kórház alapításától kezdve szakterülete főbb fejlődési pontjait érintve napjainkig bemutatta a megye egészségügyi fejlődését. Majd ezt követően Szabó-Bakos Zoltánné ápolási igazgató koordinálásával Csernavölgyi István főigazgató és igazgatótársai adták át a kitüntetéseket. A Szent György-emlékérem átadása volt az első, melyet elsőként éppen Hagymásy László főorvos vehetett át. Emlékérmet kapott továbbá Takácsi Nagy József nyugalmazott osztályvezető főorvos, Pál Katalin, a III. belgyógyászat-hematológia osztályvezető főorvosa, Turi Tibor, a II. belgyógyászat részlegvezető főorvosa, Kiss Mária Éva ápolási igazgatóhelyettes, Szücsiné Fekete Éva, a központi aneszteziológia vezető aneszteziológiai szakasszisztense, valamint Pintér Klára, az informatikai osztály rendszerszervezője.

Az ünnepségen emlékérmet kapott Takácsi Nagy József nyugalmazott osztályvezető főorvos is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kiváló kórházi dolgozó kitüntetéseket is adományoztak ezen a napon. Az elismerést Gáborné Farkas Tímea ápolási főmunkatárs, a központi betegkísérő szolgálat vezetője, Máténé Megyimórecz Andrea, a krónikus osztály osztályvezető főnővére, Michellerné Halász Ildikó, a központi műtők műtős szakasszisztense, Palló Szilvia, a traumatológia OKJ ápolója, Wéningerné Kránicz Melinda, a központi fizikoterápia fizioterápiás asszisztense, Lelkes Ákosné, az enyingi rendelőintézet egészségügyi adminisztrátora, Kalmár Tímea, az oktatási csoport munkatársa, valamint Palló László, a műszaki osztály kőművese vehette át.

 

Kiváló ápoló elismerésben részesült Áldottné Czitó Krisztina, az újszülött-, csecsemő- és gyermekosztály részlegvezető gyermekápolója, Stróbl Istvánné, az urológia ápolója és Tankóné Szakmány Tünde, az általános sebészeti osztály OKJ ápolója. Az ünnepségen emellett főigazgatói dicséreteket, főorvosi, adjunktusi kinevezéseket adtak át, továbbá díjazták a Szent György-napi pályamunkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában