A közösség által adott elismerés is

2019.04.18. 08:30

Százhét fiatal kapja meg az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíjat

A díjazott fiatalokat a városházán köszöntötte Fehérvár polgármestere.

FMH

Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón elmondta, folyamatosan várják az ötleteket, észrevételeket

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia Ösztöndíj egyik legfontosabb célja, hogy a fiatalokat arra ösztönözzék, minél többen maradjanak a városban. A 2018/2019-es tanév második félévére szóló támogatásokra – azaz az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra, valamint a 2018. szeptember 1. napjától bevezetett Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra – február 28-ig lehetett pályázni.

„Évekkel ezelőtt, amikor elindítottuk ezt a programot, az volt a célunk, hogy nagyobb megbecsülést tudjunk adni azoknak a fiataloknak, akik a fehérvári köznevelési vagy felsőoktatási rendszerben tanulnak. Próbáltuk ezt a lehetőséget részben szociális alapon, részben pedig szakmai és tanulmányi alapon is biztosítani – mondta a díjátadás előtt Cser-Palkovics András polgármester, aki hangsúlyozta, szeretnék ezzel a pályázattal a közösség elismerését is kifejezni a fiatalok felé: – Legyetek büszkék arra, hogy az ösztöndíjban részesültök, ez nem egy adomány, ezért ti küzdöttetek meg! – fogalmazott. A polgármester megköszönte a szülők és a tanárok áldozatos nevelőmunkáját és azt, hogy a mában készítik fel a tanulókat a holnap kihívásaira: – Bízom benne, hogy a holnap kihívásai itt érik majd a fiatalokat, Székesfehérváron, és a városunkban is szeretnék azokat megválaszolni.

Amint az önkormányzati kommunikációs központ beszámolt róla, összesen 107 fiatal részesülhet ösztöndíjban. A 9. évfolyamon 19, a 10. évfolyamon 15, a 11. évfolyamon 20 középiskolás, valamint alapképzésen 15 második, 13 negyedik és 11 hatodik féléves egyetemi hallgató, mesterképzésen pedig 2-2 második és negyedik féléves hallgató, illetve a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács Tagjai közül 10 fő nyerte el a támogatást. A középiskolások havi tízezer, az egyetemi hallgatók húszezer, a Hallgatói Tanács tagjai ötezer forintot kapnak. Az ösztöndíjakat Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Fűrész István, az Alba Regia Ösztöndíj Munkacsoport vezetője nyújtották át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában