De ki kiabált a befutó előtti kanyarnál?

2019.04.08. 14:00

Népszerű volt a IV. Rügypattintó futás és sportnap Enyingen

Egy lány három kutyával nyargalt. Olyan bonyolult pórázmegoldás, mint ami rajta volt, tán nincs is. Egy apuka ikerbabakocsival futotta le az öt kilométert, a két ülésben egy-egy gyermek szívta a jó levegőt. A legcukibb szurkoló leányzó szappanbuborékot fújt a rügypattintókra!

Majer Tamás

Népszerű volt az 5 és a 10 kilométeres táv, mások a félmaratonit teljesítették Fotó: Kocsis Ágnes Bernadett

Őrületes közösségi futást rendeztek szombaton az enyingiek. Egy híján száz településről jött össze a IV. Rügypattintó futás és sportnap több mint hatszáz résztvevője, akik több táv közül is választhattak. Az 1200 méteres rövid távon még babahordozós anyukák is kocogtak. Népszerű volt az 5 és a 10 kilométer, s voltak, akik a félmaratoni távját teljesítették. A lendületből kerékpáros versenyre is futotta. A rajt és a cél, no meg az egész háttérbázis idén is a remek adottságú Úsztató-horgásztónál volt.

Sporttársi barátságok révén az enyingi futás szervezőit a közelmúltban felkereste a Magyar Rendészeti Sportszövetség. Amelynek éppen most fut hároméves, Mozgásban az erő elnevezésű prevenciós célú szabadidősport-projektje. A sportszövetség is beállt a futás mögé, számos kiegészítő programmal kínálták meg a résztvevőket. A lila hagymás zsíros kenyér majszolásával energiát pótló, célba ért futók kipróbálhatták többek között az evezőergométert és a kettlebellt, de a krav maga, a dzsesszbalett és nordic walking is terítékre került a standoknál. Az Enyingi Városi Sportegyesület karatékái, birkózói és természetjárói is kivonultak.

Népszerű volt az 5 és a 10 kilométeres táv, mások a félmaratonit teljesítették
Fotó: Kocsis Ágnes Bernadett

A befutót megelőző utolsó kanyar előtt, egy hosszú egyenes legvégén állt Dely Zsolt és torkaszakadtából ordított. Ő az esemény fő szervezője, maga is lelkes hobbifutó, ám mi ezúttal nem láttunk a lábán nyúlcipőt, inkább az enyingi és Enyingre rándult futótársakat hajtotta, köszöntötte, ösztönözte.

A kiváló hangulatú közösségi futásról mindenki éremmel távozott. Kató Balázs keramikus készítette az emlékplaketteket. Érezhető volt, tulajdonképpen Enying egésze számára kedves ez a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában