Nívós versenyek hét napon át

2019.04.02. 15:30

Jövőre már a 25., jubileumi Kempelen-napokat rendezik

A Kempelen- napokat 23 évvel ezelőtt rendezték meg először a helyi általános iskolában, amely Kempelen Farkas nevét viseli. Azóta, ahogy mondani szoktuk, sok víz lefolyt a Dunán, ám a versenyek még mindig népszerűek.

Borsányi Bea

A Kempelen-napokon nemcsak a tantermekben folyik a küzdelem, de gyorsaságukat is összemérhetik a diákok

Fotó: iskola

Matematikai, rajz-, futó- és versmondó verseny, felsőben ezeken felül még angolverseny is szerepel a programban, amelyre minden évben a megye számos iskolájából érkeznek a diákok, hogy összemérjék tudásukat, felkészültségüket, gyorsaságukat, ügyességüket.

A Kempelen-napok versenyei nívósnak számítanak a megyében, a legnépszerűbb a szavaló-, illetve az alsós matematikaverseny. Idén tíz iskola – közöttük olyanok, akik évtizedek óta részt vesznek a pázmándi versenyeken – összesen 120 diákja küzdött az elmúlt bő másfél hétben, amelynek eredményhirdetését kedden tartják majd az iskolában. Ezúttal némileg szerényebb kerek között, mivel átépítés miatt nincs most hely arra, hogy ünnepi gálán köszöntsék a győztesek, és adják át a díjakat, valamint elismeréseket.

A Kempelen-napokon nemcsak a tantermekben folyik a küzdelem, de gyorsaságukat is összemérhetik a diákok
Fotó: iskola

A feladatokat a Kempelen-napokra – amelyet a gyerekek minden évben nagy izgalommal várnak – a pázmándi pedagógusok állítják

össze a tanítási anyagnak és az évfolyamoknak megfelelően, tudtuk meg Mataczné Törjék Leonóra tanítótól, aki ezután azt is elárulta, hogy már gondolkoznak azon, hogyan lehetne jövőre a 25. jubileumi Kempelen-napokat még emlékezetesebbé tenni és még több diákot megszólítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában