Tisztítsuk meg a bolygót

2019.03.19. 07:20

TeSzedd!: háromezer nagytakarítás, többek között Fejérben is

Hétfőn indult el, vasárnapig tart az inspiráló elnevezésű TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! hulladékgyűjtési mozgalom. Fejér megyében is számos helyen akcióba lendülnek.

Majer Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Bugány János

A TeSzedd! az évek során az egyik legjelentékenyebb önkéntes mozgalommá nőtte ki magát idehaza. A szemétszedő, környezetvédelmi megmozdulást már nyolcadik éve szervezik meg. A hulladékgyűjtési program helyszíneit március 3-ig lehetett beregisztrálni a kezdeményezés honlapján: már ismert, több mint 3 ezer helyen gyűlnek össze a héten önkéntesek! Segíteni, szemetet szedni persze bárki csatlakozhat, a megtisztítandó területek helye természetesen elérhető a program weboldalán. Egy térkép gyűjti össze a hulladékgyűjtési pontokat, így mindenki megkeresheti, hogy közvetlen közelében, hol tehet a környezetért. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium híradása szerint előzetesen közel 240 ezer tenni-szedni akaró önkéntes regisztrált be. A szemétszedéshez szükséges eszközöket, kellékeket (zsákokat, kesztyűket stb.) a minisztérium biztosítja. Az összegyűjtött hulladékkupacok elszállítását pedig a szervezők vállalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában