A munkagépeket együttesen üzemeltetik

2019.03.08. 10:00

Négy falu közös fejlesztése – Jó példája ez az összefogásnak

A polgármesterek kipróbálták, milyen is fönt, a vezetőfülkében, amikor fölültek a traktorra. Feil József önkormányzati képviselő, a Nagylóki Szociális Szövetkezet vezetője segédkezett a munkagépek bemutatásában.

V. Varga József

Fischer József (b), Tóth József, Varga Gábor, Sebestyén Zoltán és Husvéth Imre

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Tóth József polgármester úgy mondta: Jóska univerzális ember, a gépekkel is ő fog majd dolgozni helyben. A Négy falu közös fejlesztése a Mezőföldön konzorcium vezető önkormányzata Nagylókra hívta tegnap tájékoztatóra és átadóra a projekt résztvevőit és a sajtó munkatársait. A „négyesfogat” a külterületi helyi utak fejlesztéséhez, valamint az önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához és karbantartásához szükséges gépeket az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatása nyomán tudta beszerezni. A korszerű traktor, a traktorvontatású gréder és a hátsó karos rézsűkasza összesen 19,5 millió forintot kóstált.

Fischer József (b), Tóth József, Varga Gábor, Sebestyén Zoltán és
Husvéth Imre
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Husvéth Imre alsószentiváni, Fischer József hantosi, Tóth József nagylóki és Sebestyén Zoltán sárszentágotai polgármester elmondta: a gépeket a települések együttesen üzemeltetik és hasznosítják. Bár a fű egyszerre nő majd – jegyezték meg tréfásan –, de megfelelő ütemezéssel a kellő időben mindannyian használni tudják az eszközöket.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a projekt megvalósításának hatására javul a négy település önkormányzati fenntartásban levő külterületi útjainak állapota, aminek eredményeként könnyebben elérhetőek lesznek a mezőgazdasági földterületek a megművelés és a termés betakarítása szempontjából.

Szóba került: a projekt jó példával szolgált arra, hogy összefogva, közösen a térség négy kistelepülése nagyobb eséllyel pályázhatott az eszközbeszerzésre. Elhangzott: a gazdálkodók érdeke is, hogy segítsék az önkormányzatokat a gépek kapcsán. Hasznunkra válik! – erősítették meg a polgármesterek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában