„Életképes kultúra csak közösségben terem”

2019.03.26. 07:25

Május 13-án a Cuha-völgybe utazik a lepsényi iskola diákostul, tanárostul

A kirándulás anyagi forrását részint a szombaton megtartott művészeti bemutatóhoz kapcsolódó gyűjtésen és jótékonysági zenés mulatságon, diszkón szedte össze az iskola szülői munkaközössége.

Majer Tamás

Színes színpadi programokkal készültek az iskoláso

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A lepsényi művelődési házban – a fal mellett alig volt hely, a székek meg mind megteltek – az iskola diákjai adtak elő az erre eseményre megtanult jeleneteket, a művészeti képzésben tanulók különböző zeneszámokat, sőt velük együtt még néhány pedagógus is színpadra lépett. A gála elején Némethné Szabó Csilla iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket. Illyés Gyulával szólva arról beszélt, hogy „csak az a nép tud tisztelni más népeket – azok szokásait, hagyományait – amely a sajátját is megbecsüli.” Természetesen arról beszélt, hogy nem volna értelmezhető sem a nemzeti, sem az európai kultúra a helyi közösségek kulturális élete nélkül.

Színes színpadi programokkal készültek az iskolások
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

– Életképes kultúra csak közösségben terem – mondta. Arról is beszélt, hogy a globalizálódó világban kapaszkodókra van szükség, igazodási pontokra, hogy a helyes értékrendet felállíthassuk. Véleménye szerint a médiából, az internetről sokszor értékzavar áramlik.

– Fontos visszanyúlnunk a gyökereinkhez, és megtalálnunk személyi identitásunkat – fogalmazott. Hétfőn beszélve az igazgatónővel megtudtuk: több mint 200 ezer forint folyt be a hétvégi események során. Vagyis tényleg jöhet az a különvonatos kirándulás, amely apropója egyébként a májusi gyermeknap; kicsit előrehozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában