rendhagyó, hagyományteremtő

2019.03.26. 15:00

Kreatív Építő Kezek – Az utánpótlás versenye Fehérváron

Ismét megrendezik azon középiskolások országos versenyét, akik az építőipar utánpótlását jelentik.

B. Kiss László

Kovács Péter, az oktatási intézmény igazgatója

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Építőipar Tagozata a Jáky Emlékbizottsággal együtt álmodta meg rendhagyó, hagyományteremtő középiskolás szakmai versenyét, amely a Kreatív Építő Kezek nevet viseli.

Kovács Péter, az oktatási intézmény
igazgatója
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A csütörtöktől szombatig tartó versenyt az idén negyedszer rendezik meg. A verseny célja nem a lexikális tudás mérése, sokkal inkább a versenyzők gondolkodásra sarkallása a műszaki feladat megoldásának kitalálásától a tervezésen, szervezésen át a megvalósításig. A verseny tétje A Kreatív Építő Kezek 2019 cím elnyerése. A KÉK 2019-re összesen 11 csapat – 9 magyarországi és két határon túli – nevezett.

A 11 állomáson a támogatók által kitalált feladatokat kell a csapatoknak megoldaniuk. Az állomásokon a támogatók képviselői és a jákys segítők fogják a munkát koordinálni, a csapatokat pontozni. A 11 állomást követően közös nagy feladatban mérik össze tudásukat a résztvevők – tudtuk meg Kovács Pétertől, az oktatási intézmény igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában