Két keréken a döntőbe

2019.03.28. 07:05

Közel negyvenen versenyeztek a kerékpáros kupán Pázmándon

A Kempelen Farkas Általános Iskola adott otthont a Kisiskolás Közlekedési Kupa és a Kerékpáros Iskola Kupa területi döntőinek, amelyet a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai bonyolítottak le.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén 27. alkalommal indította útjára a vetélkedőt, amelynek célja az általános iskolai tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek felmérése, valamint a KRESZ-t és a közlekedési szabályokat már jól ismerő általános iskolás diá­kok részére országos szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása. Míg a Kisiskolás Közlekedési Kupa az alsósoknak, addig a KIK a felsősöknek szól. Pázmándon a helyi gyerekek mellett szerdán három környékbeli, a tordasi, a pákozdi és a váli iskola diákjai mérték össze tudásukat. Az elméleti teszt mellett természetesen gyakorlati feladatokra is sor került. A versenyre összesen 39 fő jelentkezett, közülük a kicsiket csapatban, a nagyokat egyénileg értékelték.

Ránézésre egyszerű, ám a hibátlan teljesítéshez sok gyakorlás szükséges
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szerdai verseny tétje az április 11-i, székesfehérvári megyei döntőbe jutás volt, ahonnan majd az országos döntőre juthatnak tovább a legjobbak. Nos, a kicsiknél a váli csapat bizonyult a legokosabbnak és legügyesebbnek, míg a felsős fiúkat Nagy Gergő és Lakatos Balázs – mindketten váliak – képviselhetik majd a fehérvári versenyen, a lányok közül pedig a pázmándi ­Szendrei ­Eszter Boglárka és a váli ­Körmendi Anita Hanna jutott a megyei döntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában