Sajtófotó

2019.03.29. 17:56

Fotóriporterünk munkája is a legjobbak közé került a fővárosi kiállításon

Pénteken első alkalommal nyílt kiállítás a Mediaworks fotóriportereinek munkáiból Budapesten. 2018 legjobb sajtófotóit tíz kategóriában díjazták.

feol.hu

Összesen 320 pályamű és 743 db kép érkezett, melyek harminc fotóriporter munkájából álltak össze. A megnyitón a ​Fejér Megyei Hírlap munkatársát Koppán Viktort is elismerték.

Koppán Viktor Dávid Éjszakai harc című fotójával hír kategóriában második helyezett lett.

Fotó: Koppán Viktor Dávid

- A kép az Agárd és Zichyújfalu közötti egyik mezőgazdasági telepen készült, ahol két 500 négyzetméteres pelletet gyártó csarnok gyulladt ki. A több méteres lángok különös fényeket adtak, ami nagyon tetszett. Nem akartam vakut használni, mert az kivillantotta volna az egészet, így inkább led lámpát használtam, hogy kicsit derítsen. Az egész képet a tűz fénye uralja. Nem gondoltam volna, hogy ekkora mezőnyben eredményt érek el, úgyhogy teljesen elégedett vagyok a helyezésemmel.

​​Először került megrendezésre a Mediaworks Fotópályázat. Ahová 2018-ban készült képeket lehetett küldeni, 10 kategóriába:

– Hír (egyedi)

– Képriport (sorozat)

– Mindennapi élet (egyedi)

– Mindennapi élet (sorozat)

– Művészet (egyedi és sorozat)

– Portré (egyedi és sorozat)

– Társadalomábrázolás (egyedi és sorozat)

– Sport akció (egyedi)

– Sport zsáner (egyedi)

– Sport sorozat (sorozat)

Összesen 30 fotóriporter pályázott, köztük tíz budapesti és húsz vidéki.

A zsűri tagjai voltak: Balogh László (Nemzeti Sport), Éberling András (Magyar Nemzet), Laufer László (Dunántúli Napló), Móricz-Sabján Simon (Világgazdaság), Teknős Gábor (Központi Szerkesztőség).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában