Határtalan barátság tágítja a horizontot

2019.03.21. 07:20

Ezen a héten fehérvári diákként élnek a Hohenmölsenből érkezett diákok

A Tóvárosi Általános Iskola németországi, Hohenmölsenből érkezett vendég diákjait és azok kísérőit köszöntötte szerda délelőtt Mészáros Attila.

Palocsai Jenő

A tizenhat német vendég diák a Szent Korona másolatát is megnézte a városházán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A városháza dísztermében fogadta az alpolgármester a tanulókat és kísérő tanáraikat. Tizenhat diák érkezett a németországi Hohenmölsenből, és azóta mindennap újabb és újabb élményekkel gazdagodnak. A legnagyobb a városban a Tóvárosi Általános Iskola és talán a leginkább sportorientált, így kiemelt helyen van a programok között a mozgás. Meglátogatták az új stadiont is, de ismerkedtek a fazekassággal, és programjaik között szerepel a Tapolcai-tavasbarlang és Budapest, illetve a Csodák Palotájának felfedezése is, sorolta az elmúlt és a rájuk váró izgalmakat Andrea Gunkel, a gyerekek kísérő tanára.

A tizenhat német vendég diák a Szent Korona másolatát is megnézte a városházán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Attila beszélt Székesfehérvár ezeréves történelméről, a város jelenéről, gazdasági erejéről, valamint katona-, illetve diákvárosi jellegéről. A nyelvi különbözőség ellenére abban mindenki egyetértett, hogy egy ilyen határok felett átnyúló baráti kapcsolat kiváló lehetőség diákok számára, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezhessenek, és bővíthessék kulturális ismereteiket. Ennek fontos része, hogy a német vendég diákok a tóvárosi iskolásoknál szállnak meg, így együtt tanulhatnak, fejlődhetnek, megismerve egymást és az újdonsült baráton keresztül a másik kultúráját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában