pályázati pénzeket is tartalmaz

2019.03.04. 12:00

Elfogadták Pusztaszabolcs költségvetését

Legutóbbi ülésén a település képviselő-testülete – a jó előkészítésnek köszönhetően csupán egyetlen apróbb módosítással – megalkotta költségvetési rendeletét.

Sági Zoltán

Csányi Kálmán polgármester

Fotó: FMH-archív

Az ülés harmadik napirendi pontjában megszavazott költségvetés apróbb módosítása egy kétmilliós tétel volt, amelyet az önkormányzati feladatot ellátó ingatlanokra tervezett 15 millióból adtak át a Szabolcsi Nyári Fesztivál szervezésére a városi Könyvtár és Művelődési Háznak.

A város idei költségvetési főösszege 1 milliárd 796 millió forint. E viszonylag magas főösszegnek az az oka – részletezte Csányi Kálmán polgármester –, hogy pályázati pénzeket is tartalmaz, nevezetesen, a szennyvíztisztító berendezéses megvalósításának 522 millióját, a Zöld Város program 273 millióját, valamint a cikolai ivóvízvezeték beruházás finanszírozására idén felveendő 250 milliós hitel összegét.

Az ülés során, képviselői kérdésre válaszul elhangzott: noha a hitel még nem érkezett meg, a jelenlegi költségvetési szabályozások miatt mégis be kell tervezni, különben a megérkezte után nem lesz felhasználható. A település bevételeiből 418 millió az állami feladatfinanszírozás, amely az idei évben záruló beruházások költségét, és egyéb intézményi fejlesztéseket fedezi. A kommunális és iparűzési adóbevételek mintegy 168 milliót tesznek ki. Az idénre tervezett fejlesztések közül Csányi Kálmán kiemelte a Zrínyi utcai aszfaltozás 30 millióját, a József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítésének 45 millióját, illetve az önkormányzati ingatlanok korszerűsítésére, ablakcserékre, villany- és gázvezeték kiépítésekre betervezett 6 millió forintot.

Az idei költségvetés vitája során, a polgármestertől kapott információ szerint, a legtöbb egyeztetést igénylő mozzanat annak elfogadása volt, hogy a korábbi évek jelentős intézményi fejlesztései után idén elsősorban a közúti infrastruktúra fejlesztésére költ majd a település. A képviselőtestület idén 5 millió forintos támogatást adott a civileknek, és tartalékként is 5 milliót különített el.

Vezető képünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában