Anyagi és lelki segítség

2019.03.25. 14:00

Az újévi koncert bevétele a nehéz sorsot viselő családokhoz került Bicskén

Az újévi jótékonysági koncert örömet szerez, majd segítséget nyújt. A bevételből négy családnak nyújtott anyagi segítséget az önkormányzat.

Zsohár Melinda

Rossel Gergelyéknek Bálint Istvánné alpolgármester és Némethné Horváth Nikoletta, a humánerőforrás-bizottság tagja adta át a 300 ezer forintos adományt

Fotó: Adravecz Tamás

Bármely családtag súlyos betegsége lelkileg és anyagilag is megviseli a családokat, nem beszélve az érzelmi megterhelésről. Minden segítség enyhíti a fájdalmat és csökkenti a terheket ilyenkor, az együttérzés a lelki támasztékokat erősíti. Bicskén az év eleji újévi koncert bevételét nyolcadik esztendeje fordítják családok megsegítésére, amelyet személyesen a polgármester és az alpolgármester ad át a családoknak, természetesen ha ők azt elfogadják.

Ha az emberek tudják, ki és miben rászorult, az erősíti a szolidaritást

Idén Bálint Istvánné alpolgármester és Némethné Horváth Nikoletta humánerőforrás-bizottsági tag vitték el négy családhoz a 300-300 ezer forintnyi adományt egy ölelés és a jókívánságok kíséretében. A januári koncerten a bicskei Bazsinka család és barátaik muzsikáltak, felemelő élményt nyújtva a közönségnek. A rendezvény bevétele egymillió-hetvenezer forint volt.

Az önkormányzat kiegészítette a Hátrányos helyzetű és nehéz sorsú emberekért Közalapítvány számlájára utalt összeget, illetve befizette a kötelező járulékokat, hogy kereken négyfelé oszthassák a családok között. Az intézmények javaslata alapján határozott az ad hoc bizottság, hol a legsürgősebb a segítség. Orvos, védőnő, pedagógus, szociális ügyintézők nyújtanak információt a döntéshozatal előtt.

Rossel Gergelyéknek Bálint Istvánné alpolgármester és Némethné
Horváth Nikoletta, a humánerőforrás-bizottság tagja adta át a 300
ezer forintos adományt
Fotó: Adravecz Tamás

 

Rossel Gergelyéknél négy gyermek nevelkedik, az édesapa küzd hősiesen a súlyos kórral, családfenntartóként kiesett a munkából. Az édesanya szüleivel laknak, a legkisebb gyermek alig félesztendős, súlyos a teher. Mehmetiné Vízkupi Erika két gyermekét egyedül neveli, nagyobbik fia a támasza, de még ő is általános iskolás. Kisebbik lánya sajnos értelmi sérült, nehéz körülmények között élnek. A Kapcsolat Központ hathatósan veszi kézbe az édesanya ügyeit Bálint Istvánné kérésére, ilyenkor a lelki fájdalom is megbénítja a kétségbeesett embert. Az anyagi segítség mellett a tanácsok, a kézzel fogható javaslat, az ügyintézésbeli közreműködés legalább olyan fontos, hangsúlyozza az alpolgármester asszony. Miként azt is, hogy a közösség együttérzése, az ilyenfajta nyilvánosság a részvétet erősíti, s ha tudják, kik és miben rászorultak, az a szolidaritást erősíti.

Küzdeni a sorssal

Németh Izabella kemény traumán esett át, nemrégiben veszítette el mindkét szülőjét, két gyermeke felnőtt, egy kiskorú gyermekéről gondoskodik, ám ő maga beteg. Viglásiné Paizs Beáta családja hosszú kálváriát járt meg, nagyobbik gyermekük hosszú betegség után meghalt. Az emlék súlyos, terheik alig csökkentek, a fájdalom feldolgozása lassú. Bálint Istvánné nem győzi nyomatékosítani, hogy a szomorú sorsok újra és újra meggyő­zik arról, mindenki igyekszik a maga módján megoldani a problémákat, küzd a sorssal.

A teherbírásunk nem egyforma, a csapások is különbözőek, a családok anyagilag és lelkileg is eltérő helyzetben szembesülnek a nehézségekkel. A támogatás erőt ad az érintetteknek, anyagiakban és lelkiekben egyaránt. Akik pedig megismerik mások küzdelmét, jobban értékelik az élet szépségeit. Egymástól tanulunk, egymásból erőt meríthetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában